Pagina's

dinsdag 6 maart 2012

De tricotjurk!

De tricotjurk in de naailes was toch niet zo'n succes. Het lag niet aan de tricot, het lag niet aan de naaister (als ik mijzelf dan zo mag noemen) ((en zo vrij mag zijn dit zo te stellen)).  Het lag aan het patroon.  Wringt een beetje, in die zin, dat wij toch wat eurootjes hebben neergeteld voor die naailes en een beetje in 't zak gezet zijn om het zo te zeggen.  Verdere details laten we maar terzijde!  Het geval hing als een zak rond mijn lijf.  Hopelijk kan die zak nog dienen voor een kinderjurkje!
Nu waren we vertrokken vanuit een bestaand kleedje, heel eenvoudig.  Onder het motto: niets te verliezen, deed ik het lekker zelf. Kleedje binnenstebuiten foefelen, wat prikken met kopspelden, ...
Stof knippen (weeral), ijverig aan elkaar stikken, randje rond mouwen en hals,  kraagje erop et voila! Geslaagd!  (de onderkant staat nog niet op de foto, want die is nog niet afgewerkt!
Joepie, ik heb hier nog een schoon tricootje liggen! Dat het maar snel wat warmer wordt!


toch nog effe heel stiekem, een klein geslaagd projectje! Die zotte madam reageerde op het Van Katoenjurkje voor Nelle dat dat stofje haar wel aanstond. Voila, pakketje in de bus. En ik moet toegeven, ik had niet gedacht dat het zo geslaagd zou zijn! Maar de woorden van lof deden enorm veel deugd!

1 opmerking:

  1. Amaj, dat kleedje ziet er super uit! Echt mooi!
    Een pluim!

    BeantwoordenVerwijderen